uk
caret_down
phone-call
БРОНЮВАННЯ
menu

Найкращі заклади Львова та області, де можна смачно поїсти

Львів здавна вважається центром гастротуризму. Місцеві ресторани, кав’ярні, кнайпи відрізняються неповторним колоритом і неймовірною атмосферою, професійним обслуговуванням, унікальною подачею найсмачніших страв і напоїв. Саме у Львові створюються відомі гастрономічні тренди, що одразу завойовують не тільки шлунки, але й серця.

ТОП-20 закладів Львова 2021

  1. «Гасова лямпа»
  2. «Фреска»
  3. «Голодний Микола»
  4. «Гвара»
  5. «Дуже висока кухня»
  6. «Криївка»
  7. «Кумпель»
  8. «Реберня під Арсеналом»
  9. «Ресторація Бачевських»
  10. «Чорний кіт»
  11. «Мазох»
  12. «Під золотою розою»
  13. «Майстерня шоколаду»
  14. «Креденс»
  15. «Амадеус»
  16. «Корки та крихти»
  17. «Трапезна ідей»
  18. «Театр пива Правда»
  19. «Ресторан 36ПО»
  20. Ресторан "Бухта Вікінгів"
  21. Ціни в ресторанах Львова

Старовинні будівлі і захоплююча архітектура, романтичні вулички і дивовижні краєвиди – це не єдині принади знаменитого міста Лева. Вам дійсно буде важко пройти повз колоритні паби і кав’ярні, унікальні ресторани і кнайпи, в яких гостей пригощають неймовірною кавою і пухкою домашньою випічкою, найсмачнішим шоколадом і ситними м’ясними чи сирними делікатесами.

Таких місць, де ви зможете смачно поїсти і поласувати десертами з улюбленими напоями, у Львові дуже багато. Обирати ресторан або кафе можна з урахуванням стилю інтер’єрного оформлення, за складом і особливостями меню, рівнем обслуговування. Практично в кожному закладі на вас чекає ароматна, свіжа їжа та затишна атмосфера, і навіть гурмани обов’язково знайдуть, в якому місці насолодитися вишуканими стравами.

Де можна смачно поїсти у Львові?

Який ресторан або кав’ярню обрати у Львові? За якими критеріями обирати заклад? Де смачно поїсти у Львові та випити улюблені напої? Якщо вас цікавить якісна їжа та гідний рівень обслуговування, то ось поради щодо вибору – відвідайте ті ресторани і кафе, які припадуть вам до душі. Також зверніть увагу на цікаві заклади Львова 2021 з популярної мережі концептуальних авторських закладів «! Фест». І ще така порада – обов’язково завітайте до відомих львівських кав’ярень і пабів з унікальними інтер’єрами і стравами від шеф-кухаря.

заклади львова та львівської області

«Гасова лямпа»

Ресторан-музей, в якому зібрана велика колекція гасових лямп – більш, ніж 200 ексклюзивних екземплярів. Атмосфера пабу доповнюється провідником із запаленим ліхтарем, а також спалахами, вибухами, запахом гасу. Особлива подача страв і напоїв вражає – ви можете замовити зілля в мензурках або колбах, каву, цукор для якої відмірюється на старовинних вагах.

Заклад розташований на вул.Вірменська, 20.

Ресторан Гасова Лямпа.
Фото: https://www.fest.lviv.ua/uk/restaurants/gasovalampa/

«Фреска»

Цукерня-кав’ярня з особливим старовинним інтер’єром, виконаним в стилі ампір та рококо. Унікальна пам’ятка архітектури – відреставрований живопис часів XVIII-XIX сторіч, прикрашає «Фреску» та робить заклад гордістю Львова.

До меню кав’ярні входять шедеври домашньої випічки, неймовірні шоколадні десерти ручної роботи і вишукані коктейлі, велика чайна і кавова карта, яка надає можливість насолодитися запашними напоями.

Завітати до закладу можна, прибувши за адресою вул.Краковська, 9.

«Голодний Микола»

Ресторан, в якому подають традиційні страви української кухні. Завітати сюди рекомендуємо чоловікам з ім’ям Микола, яких тут особливо шанують і одразу пригощають лимонадом, пивом або самогоном. Заклад має власну пекарню і броварню.

Щоб потрапити в ресторан, вам потрібно приїхати сюди за адресою вул.Стрийська, 352.

Ресторан Голодний Микола.
Фото: https://paramoloda.ua/restoran-golodnyy-mykola

«Гвара»

Ресторація з локальною кухнею, меню для якої було розроблене за допомогою відомої блогерки Пані Стефи (Маріанни Душар). У цьому закладі, що розташований за адресою вул.Братів Рогатинців, 32, на вас чекають тушковані яловичі шлунки (флячки), пироги з картоплі та гречки, авторські сири.

Ресторан Гвара.
Фото: https://tomato.ua/ua/lviv/restaurants/hvara

«Дуже висока кухня»

Оригінальний заклад, в якому подають авторські страви. Цікава особливість – відсутність меню і офіціантів. Але в кухарів ви можете замовити практично будь-яку страву і отримати її у найкращому вигляді.

Ресторація знаходиться на пл.Ринок, 14.

Ресторан Дуже висока кухня.
Фото: https://www.the-village.com.ua/village/food/new-place/280151-lviv-fest-duzhe-vysoka-kuhnya-ploshcha-rynok

«Криївка»

Ресторан, який є одним з найвідоміших у Львові і до якого вас приведе черга, що починається з самої площі Ринок. Слід відзначити – ніякої вивіски або реклами «Криївки» просто не існує.

Заклад оформлений в стилі військового бункеру УПА. Всередину відвідувачі потрапляють після того, як назвуть спеціальний пароль і будуть перевірені чаркою медовухи. Кухня ресторану – класична національна, але назви страв специфічні і їжа подається у військовому посуді.

Щоб потрапити сюди, завітайте за адресою пл.Ринок, 14.

Ресторан Криївка.
Фото: https://tomato.ua/ua/lviv/restaurants/kryivka/photos

«Кумпель»

Ресторан Львова, який має власну пивоварню. Крафтове пиво ви можете налити з бюсту Венери Мілоської або з мідних чанів, які встановлені по всьому закладу. Темне пиво з унікальними спеціями, метрові ковбаси та інші страви галицької кухні – все це зробить ваш вечір неймовірним і смачним.

Будівля ресторану знаходиться по пр.В’ячеслава Чорновола, 2б та на площі Митній, 6.

Ресторан Кумпель на площі Митній,6.
Фото: https://ua.igotoworld.com/ua/poi_object/72500_restoran-kumpel.htm

«Реберня під Арсеналом»

Якщо ви цінуєте барбекю, то обов’язково завітайте до цього закладу. У гриль-барі подають смачнючі реберця, які потрібно їсти руками. Щоб ви не забруднилися під час трапези, вам видадуть одноразові жакети та паперові скатертини.

Реберня знаходиться по вул.Підвальній, 5.

Ресторан Реберня під Арсеналом.
Фото: https://posteat.ua/news/novij-zaklad-persha-rebernya-pid-arsenalom/

«Ресторація Бачевських»

Вишуканий інтер’єр, незвична подача традиційних страв приємно дивують гостей затишного ресторану. Щомісяця в ресторації показують шоу-кабаре з постановкою від режисера з Польщі Славоміра Говіна.

Щоб потрапити до ресторації, приїжджайте за адресою вул.Шевська, 8.

Ресторація Бачевських.
Фото: https://baczewski.virtual.ua/ua/

«Чорний кіт»

Ресторан з атмосферою британського пабу. Вас потішать страви у гарячих сковорідках, домашня піца, свіжа випічка, різні види пива та популярні страви української і європейської кухні.

Заклад ви знайдете за адресою вул.Героїв Майдану, 4.

Ресторан Чорний Кіт.
Фото: https://veronica.ua/restaurants/black-cat/

«Мазох»

Відоме далеко за межами Львова тематичне кафе, інтер’єр якого передає неоднозначну атмосферу творів знаменитого письменника Леопольда фон Захер-Мазоха. На стінах закладу навішані відповідні атрибути – наручники, ланцюги, шкіряні батоги, мотузки, еротичні фотографії. Страви і напої з фірмового меню мають назви, тісно пов’язані з творчістю письменника.

Щоб потрапити в оригінальний заклад, завітайте за адресою вул.Сербська, 7.

Ресторан Мазох.
Фото: http://poplanete.com/ukraina/lvov/mazoh-kafe-lvov.html

«Під золотою розою»

Ще один креативний заклад Львова, тематика якого – традиційний єврейський будинок. Колоритна атмосфера доповнюється скатертинами ручної роботи, свічками, скрипками, швейними машинками. Всім відвідувачам, які завітають до цього ресторану, обов’язково омивають руки перед трапезою і робиться це безпосередньо за столом. Особливість меню – це відсутність цін. Тому під час замовлення у вас є можливість поторгуватися з офіціантами. До переліку фірмових страв відносяться:

  • форшмак;
  • фарширована щука;
  • хумус;
  • вареники з рибою;
  • рублена печінка;
  • цимес.

Знаходиться оригінальний ресторан за адресою вул.Староєврейська, 37.

Ресторан Під золотою розою.
Фото: https://tomato.ua/ua/lviv/restaurants/pid-zolotoyu-rozoyu/photos

«Майстерня шоколаду»

Це справжній музей вишуканого шоколаду ручної роботи. Заклад розміщується в 4-х поверховій будівлі, щоб мати змогу одночасно приймати всіх бажаючих. Тут ви зможете насолодитися розкішними десертами з класичного чорного, білого або молочного шоколаду, виготовленого з високоякісної виключно натуральної сировини.

Адреса майстерні знаходиться по вул.Сербська, 3.

Майстерня шоколаду.
Фото: https://tsina.lviv.ua/lvivska-majsternya-shokoladu/

«Креденс»

Затишна кав’ярня, в якій гостям пропонуються оригінальні кавові коктейлі, торти, фірмові пироги з вишнею, куркою, грибами, а також бургери і врапи, начинені моцарелою. Обов’язково скуштуйте авторські напої:

  • «Коконат лате» зі збитими вершками і сиропом з кокосу;
  • «Ваніла Кармелате» - еспресо, доповнений карамеллю та ванільним сиропом;
  • «Піколочино» для дітей.

Насправді, у Львові ще дуже багато місць, до яких вам слід потрапити, щоб скуштувати різноманітні гастрономічні шедеври – це може бути авторська ресторація «Пструг, хліб та вино», театр пива «Правда», 5-поверховий ресторан «36 ПО» зі скляним роялем, який грає самостійно. Перераховувати дивовижні місця Львова можна майже нескінченно – настільки їх багато.

Завітати сюди можна, приїхавши за адресою вул.Валова, 5.

Креденс.
Фото: https://tomato.ua/ua/kiev/restaurants/kredens-cafe

“Амадеус”

Стильний ресторан з елегантним інтер’єром, затишною атмосферою, приємною музикою і смачною європейською кухнею. Для відвідувачів пропонується великий асортимент улюблених страв, серед яких знайдеться і рецепти англійського стріт-фуду, і іспанська паелья.

Знаходиться заклад за адресою Катедральної площі, 7.

Ресторан "Амадеус".
Фото: https://veronica.ua/restaurants/amadeus/

“Корки та крихти”

Заклад відрізняється тематичною атмосферою. Сюди можна завітати на безлімітний сніданок, який триває на протязі дня. Якщо ви придбали тарілку зі сніданком в “Корки та кріхти”, то потім можете смакувати свіжими фруктами, пишними сирниками, овочами скільки захочете. Також тут можна поласувати італійською пастою і отримати бонусний бокал вишуканого вина з устріцею.

Знаходиться ресторанчик за адресою вул.Лесі Українки, 27.

Заклад "Корки та Крихти".
Фото: https://www.tripadvisor.ru/Restaurant_Review-g295377-d12412701-Reviews-Corks_And_Crumbs-Lviv_Lviv_Oblast.html

“Трапезна ідей”

Кам’яні стіни, масивні столи та стільці з дуба, традиційні страви галицької кухні та оригінальні настоянки вам запропонують в “Трапезній ідей”, що розташована в підвалах відомого Бернардинського монастиря за адресою вул.Валова, 18а.

Ресторан "Трапезна ідей".
Фото: https://topclub.ua/lvov/place-trapezna-idej/photos.html#fancybox-3

Театр пива “Правда”

В цьому ресторані є власна пивоварня, в якій прямо на очах у відвідувачів варять справжнє пиво за стародавніми рецептами. Завдяки експериментам зі смаками ви можете скуштувати ексклюзивні пивні напої з незвичними інгредієнтами.

Знаходиться заклад на пл.Ринок, 32, у самому центрі міста Лева.

Театр пива "Правда".
Фото: https://tomato.ua/ua/lviv/restaurants/pravda

Ресторан “36ПО”

Цікаве місце для поціновувачів креативних тропічних дизайнів. В ресторані є 4 поверхи та величезний акваріум зі справжніми екзотичними рибками та живими акулами. Також прикрашає атмосферу прозорий рояль, що самостійно грає різноманітні музичні композиції. Кухня в 36ПО українська, з авторською інтерпретацією від провідного шеф-кухаря.

Знаходиться заклад на пл.Ринок, 36.

Ресторан "36По".
Фото: https://arsidea.com/uk/36_po_nova_ukraiinsika_kuhnia/

Насправді, у Львові ще дуже багато місць, до яких вам слід потрапити, щоб скуштувати різноманітні гастрономічні шедеври. Перераховувати дивовижні і оригінальні заклади Львова можна майже нескінченно – настільки їх багато.

Ціни в ресторанах Львова та поблизу міста

Стосовно вартості відвідування ресторанів Львова слід відзначити, що ціни доволі різні. Середній чек в респектабельному закладі складає приблизно 500-600 гривень і за ці гроші ви дійсно зможете наїстися і задовольнити жагу.

Якщо ж ви захочете чогось ексклюзивного, то знадобиться заплатити більше. Так, наприклад, у найдорожчій Галицькій ресторації, на вході до якої гостей зустрічає пан Петро в домашньому халаті, наприкінці вечері вам видадуть чек на кілька тисяч гривень. А ось в закладі «Корки та крихти», купивши ранкову тарілку іспанської чи італійської їжі, сирниками з фруктами і овочами можна смакувати скільки завгодно – безлімітні фірмові сніданки тривають цілий день.

Для тих гостей, які планують відпочити за межами міста, поблизу Львова пропонуємо відвідати готельно-відпочинковий заклад «Бухта Вікінгів». У цьому дивовижному місці, розташованому посеред природної краси, збудовано величезний комплекс з розвинутою інфраструктурою, до складу якої входять банкетні зали з ресторанним меню авторської кухні. Ви можете зупинитися на відкритій терасі біля озера чи в ошатному залі «Скандинавський», щоб скуштувати різноманітні страви, насолодитися чудовими краєвидами.

де смачно поїсти у львові

де можна поїсти біля львова

ресторан біля Львова Бухта Вікінгів

Вартість відвідування ресторану доволі прийнятна. За 500-600 гривень вас пригостять свіжими і оригінальними стравами європейської та української кухні. Їжа буде приготована з високоякісних продуктів, які постачаються від перевірених виробників. Також в «Бухті Вікінгів» завжди можна замовити проведення корпоративу, банкету, весілля, дня народження чи ювілею на будь-яку кількість гостей.

Парк розваг Уруру

Для відвідувачів Бухти Вікінгів з’явилась ще одна цікава розважальна локація, розташована поруч з базою відпочинку — парк розваг Уруру. Якщо ви мрієте про яскраві пригоди, хочете отримати незабутні емоції, відвідати популярні атракціони, саме в Уруру ви знайдете те, що шукаєте. На 9 гектарах території мальовничої прикарпатської природи облаштовано 39 видів розваг, серед яких:

  • парк динозаврів з найбільшою в Україні інсталяцією (22 анімовані динозаври, які рухаються);
  • 3000 м2 сіток з батутами, лазанками;
  • 2 тюбінг траси;
  • величезна вежа з гірками;
  • різноманітні гойдалки;
  • водяне містечко зі справжніми плотами;
  • ігрові шахти для видобутку золота;
  • сувенірний магазин;
  • піцерія, де готують піцу на дровах в помпейській печі.

Виставка динозаврів біля Львова.

Парк розваг Уруру.

Парк Уруру працює круглий рік. Ви можете влаштувати незабутній відпочинок з найкращими розвагами, взявши з собою своїх близьких, друзів та дітей. Для малечі атракціони доступні вже від 2-х рочків. Бажаєте здивувати та порадувати своїх дітей? Саме парк Уруру є ідеальним місцем для сімейного відпочинку! Зв'язатися з працівниками можна по телефону +38 (067) 512 5555, а детальніше ознайомитися з пропозиціями - на Фейсбук сторінці та на сайті.

ЯК З НАМИ ЗВ'ЯЗАТИСЬ
Обслуговування індивідуальних клієнтів: 
+ 38 (067) 512 55 55
+ 38 (032) 240 34 28
Ресторан: 
+ 38 (032) 244 44 15
Замовлення банкетів, фуршетів, весіль: 
+ 38 (067) 299 29 95
Обслуговування корпоративних клієнтів: 
+ 38 (067) 400 55 55

Email: buhtavikingiv@gmail.com

ДЕ НАС ЗНАЙТИ:
Лісова 14, Старе село, Львівська область, 79057
12 км від Львова в напрямку Бібрки, траса Н09

GPS координати:
49.690310, 24.221993

Короткі висновки стосовно найкращих закладів Львова з запитаннями та відповідями

► Які заклади є найбільш популярними у Львові?

Величезним попитом у Львові користуються такі атмосферні заклади, як “Криївка”, “Реберня під Арсеналом”, “Гасова лямпа”, “Мазох”.

► Де поїсти недалеко біля міста?

Якщо ви бажаєте дійсно смачно поїсти та одночасно отримати шикарний відпочинок на будь-який смак, то скористуйтеся пропозиціями відпочинково-розважального комплексу “Бухта Вікінгів”, що знаходиться біля Львова, у Старому Селі, за адресою вул.Лісова, 14.

► Де можна скуштувати смачні сніданки?

Цікаві пропозиції пропонує такий заклад, як “Корки та кріхти”, де ваш поживний і вельми смачний сніданок може тривати цілий день. Також до ТОП кафе Львова, в яких вас нагодують зранку, входять кондитерська “Білка” (пл.Соборна, 14), кав’ярня “Цукор” (вул.Крива Липа, 3 та вул.Братів Рогатинців, 21), “Світ кави” (вул.Катедральна, 6), “SOWA” (вул.Староєврейська, 40).

► Де пообідати?

Пообідати ви можете в ресторації Бачевських, в “Реберні”, в ресторані “Чорний кіт”.

► Де повечеряти?

Цікавою ваша вечеря буде, якщо ви завітаєте до тематичного кафе “Мазох”. Більш романтичні ресторани - це “Валентино” (вул.Князя Романа, 20), “Split” (пл.Мицкевича, 6/7”), “36ПО”.

► Де скуштувати смачні десерти?

Скуштувати смачних десертів можна відвідавши такі заклади Львова, як  “Майстерня шоколаду”, ресторан “Фреска”, кафе “Креденс”.

► Де найсмачніша піца?

Спробувати італійську піцу можна в таких закладах Львова, як ресторани “Vapiano” (вул.Академіка Гнатюка, 12а), “Белла Чао” (вул.Староєврейська, 4), піцерії “La Piazza” (пр.Свободи, 27).

► Які ресторани є найдорожчими у Львові?

Найдорожчим вважається заклад, що має назву “Найдорожча ресторація Галичини” і знаходиться за адресою пл.Ринок, 14. Вечеря в цьому ресторані може вам коштувати кілька тисяч гривень. Також високі ціни мають такі ресторани, як “Bar Mushly” (пл.Ринок, 35), Vintage Nouveau (вул.Староєврейська, 27), “Чорний кіт”.

 

ПОДІЛИТИСЬ ЧЕРЕЗ:

boat

Читайте також

Як правильно організувати корпоратив?Як правильно організувати корпоратив?

Корпоративне свято – це завжди необхідність вибору кращої локації та цікавої розважальної програми. При цьому обов’язково враховуються кількість працівників та їх інтереси, напрямок діяльності компанії. Додатково визначається, чи потрібно вашій команді пройти якісь випробування для зміцнення та покращення внутрішніх відносин або ви просто бажаєте надати колегам можливість весело відпочити і набратися сил для продуктивної праці.

Де можна пограти теніс у Львові: великий теніс та бадмінтонДе можна пограти теніс у Львові: великий теніс та бадмінтон

Теплі пори роки дарують багато можливостей для того, аби опанувати якийсь вид спорту. Наприклад, великий теніс. Ми підібрали список кортів для спортивних ігор, де ви зможете цікаво провести час у Львові та покращити свою фізичну форму.

Переглянути всі
close

ОПЛАТА ОНЛАЙН

Внесення авансу через систему по попередньому замовленню за телефоном:
+38 067 512 55 55
ІНФОРМАЦІЯ ПРО ВАС