uk
caret_down
phone-call
БРОНЮВАННЯ
menu

Де можна відпочити в Україні влітку 2024: визначні місця на заході країни

Відпочинок біля води, у горах чи лісі - найкращі ліки для виснажених роботою або навчанням тіла та розуму. У часи війни втома та відсутність сил робити будь-що відчувається особливо гостро, адже наша нервова система постійно піддається випробуванням черговими тривогами та бентежними новинами. Дозволити собі та рідним невелику перерву - найкраще рішення влітку! Щоб допомогти вам із пошуками ідеальної локації, ми розкажемо, де можна відпочити в Україні літом.

Які види курортів рекомендується обирати для відпочинку в Україні влітку 2024?

На жаль, тепле і ласкаве українське море цьогоріч залишається доволі небезпечним місцем відпочинку. Однак, це не означає, що є лише два варіанти - їхати за кордон або сидіти вдома без жаданої відпустки. Україна надзвичайно багата затишними куточками, де природа чарує своєю красою та дарує максимальний релакс!

Ось декілька варіантів курортів, куди можна поїхати відпочити в Україні у 2024 році:

  • українські Карпати у Львівській області - Славське, Сколе, Тухля, Східниця. Лише 2-3 години машиною, і ви опиняєтесь у курортному містечку, де можна насолоджуватися горами;
  • українські Карпати в Івано-Франківській області - низькогірні Шешори, Татарів і Яремче, а також високогірні Ворохта і Яблуниця;
  • озера та термальні джерела Закарпатської області - Берегово, Солотвино, Косино;
  • теплі та привітні Шацькі озера у Волинській області.

Це лише деякі популярні напрямки для подорожі - найбільш визначні місця на заході України, курортні містечка. Проте локацій для незабутнього відпочинку тут значно більше. Якщо ви шукаєте цікаве місце в Україні для літньої мандрівки у 2024 році, читайте далі!

Літній відпочинок біля води

Найбажанішим, особливо для родин з дітьми, завжди був і буде літній відпочинок біля води. Тому, щойно фіксується стабільно тепла погода, як українці шукають, куди поїхати відпочивати в Україні поряд з безпечними водоймами. Пропонуємо перелік, у якому ви знайдете місця для відпочинку в Україні у західному регіоні.

Літній відпочинок біля води

Озера, де можна купатися та милуватися красою української природи:

  • Світязь, Пісочне (Волинська обл.)
  • Задорожнє, озеро у Старому Селі (Бухта Вікінгів), озера у Брюховичах, Давидові, Суховолі, Винниках, Пустомитах (Львівська обл.)
  • Шаянське, Дийда (Дидово), Віта (Закарпатська обл.)
  • Біле (Рівненська обл.)
  • Тернопільській став, став у Ланівцях (Тернопільська обл.)

Річки, де можна відпочити на заході України:

  • Дністер (Чернівецька, Хмельницька, Львівська обл.)
  • Бистриця Солотвинська, Бистриця Надвірнянська (Івано-Франківська обл.)
  • Стрий (Львівська обл.)
  • Боржава, Тиса (Закарпатська обл.)

Львів - туризм та відпочинок

Не одними лише водоймами можна насолоджуватися під час літнього відпочинку. Львів - перше, що спадає на думку, коли хтось питає, що подивитися на заході України. Тож якщо ви ще не бували у культурній столиці Галичини, неодмінно візьміть цю ідею до уваги.

Львів - це місто вражаючих історичних памʼяток, цікавих музеїв, чудових театрів, безмежної кількості кафе та ресторацій, розваг, парків, незвичних вуличок та найкращих людей! Тож ви точно не сумуватимете, адже Львів та Львівщина однозначно кращі місця для відпочинку в Україні, якщо у планах міський туризм.

Ось кілька порад відпочивальникам, що дозволять незабутньо провести відпустку у Львові:

  • Доєднайтесь до екскурсії. Звісно, знайомитись з містом можна і самостійно. Однак, у Львові чимало харизматичних та гарно обізнаних в історії та легендах міста гідів, яких слухати - справжнє задоволення. Під час групової чи індивідуальної екскурсії можна детально ознайомитися з таємницями найстарішої частини міста - Площі Ринок та прилеглих вуличок, побачити та дізнатись багато цікавого про архітектурні дива Львова - зокрема, Оперний театр, палац Потоцьких, Дім Вчених та ін. Також можна взяти участь у чомусь досить незвичному - нічній екскурсії Львовом чи екскурсії-квесті.
  • Відвідайте музеї. Мова не тільки про класичні заклади, які є майже в кожному місті, хоча і вони у Львові надзвичайно атмосферні. Захоплюючими будуть відвідини Музею-аптеки, Музею зброї, Музею історії науки і техніки і, безумовно, Музею науки Львів - найбільш сучасного, інтерактивного та інклюзивного простору у місті! Там буде цікаво абсолютно всім, незалежно від віку, освіти та вподобань. Музей науки - це світ відкриттів та дослідів, технологій, розваг та винаходів. Тож, якщо ви у Львові, не оминайте це місце! 

 Відвідайте музеї

  • Насолоджуйтесь смачними наїдками та напоями. Їжа у Львові колоритна та найсмачніша - від перших страв і до кави з шоколадом! Радимо завчасно вивчати перелік доступних закладів та їхні меню, щоб побувати як в сучасних тематичних ресторанах, так і в відомих кнайпах з галицькою кухнею. Борщ з вушками, вареники, львівський сирник, штрудель та пляцки подарують гурманам справжню насолоду.

  • Відвідайте визначні памʼятки у Львівській області. Не знаєте, куди поїхати літом в Україні? Як щодо того, аби вирушити за межі галасливого міста і побувати у стародавніх замках та фортецях? Львівщина потішить мандрівників розкішною старовинною архітектурою та мальовничою природою, в оточенні якої вони поважно стоять впродовж століть.

  • Насолоджуйтесь неймовірними розвагами та відпочинком з чудовим сервісом. Гостинність - справа честі для львівʼян, і гості міста одразу це відчувають. Хочете не лише пізнати місто, а й весело та якісно відпочити? У Львові можна провести час у аквапарку, побувати у цікавих розважальних центрах для дітей, відвідати найбільший парк атракціонів та розваг на заході країни УРУРУ, відпочити біля води, насолодитися СПА, катанням на конях та ще безліччю цікавинок у відпочинковому комплексі Бухта Вікінгів та ін.

Відпочинок у Карпатах в будь-який сезон

Звісно, гори не замінять моря, але й море не замінить свободу та дух незламності й незворушності, що панує у горах! Ви досі не вирішили, де відпочити на заході України? Тоді мерщій збирайтесь до Карпат!

Дехто помилково вважає, що Карпати підходять лише для зимового відпочинку, однак, це зовсім не так. Літній туризм у горах - це підкорення вершин та захоплюючі походи у лісах, катання на позашляховиках та купання у річках, сон просто неба у наметах, смакування шашликами та чаруючі краєвиди, що милують око безмежною зеленню, туманами, сонцем і дощем!

Якщо ви шукаєте бази відпочинку, захід України, а саме українські Карпати, потішить вас гостинністю та якісним сервісом. Тут є варіанти для відпустки на будь-який гаманець: від затишних приватних садиб з можливістю готувати самостійно до елітних курортів з розкішними ресторанами, розвагами та СПА.

Топ-5 локацій на заході України, які варто відвідати

Топ-5 локацій на заході України, які варто відвідати

Де можна відпочити в Україні? Продовжуємо приваблювати вас красою та цікавинками! Пропонуємо ознайомитися зі списком місць, що неодмінно слід відвідати, мандруючи західними областями.

Парк розваг Уруру - найбільший парк атракціонів на заході країни

Якщо ви мандруєте з дітьми або самі не проти зануритися у приємні веселощі дитинства, обовʼязково завітайте до парку розваг УРУРУ! Ця локація у передмісті Львова вражає розмаїттям розваг та атракціонів. По-перше, ніде на заході країни ви не знайдете стількох атракціонів світового рівня, по-друге - навряд чи вам вдасться відшукати локацію з такою концентрацією абсолютно різних ідей для дозвілля!

В УРУРУ є круті каруселі, унікальні гойдалки та гірки-велетні, тюбінг, розваги на воді, виставка анімованих динозаврів, різні за конструкцією лазанки, величезний сітчастий парк - і цей список можна продовжувати ще і ще!

Звісно ж, на гостей чекають смачні улюблені страви у ресторані-піцерії, що на території парку, зручні вбиральні, комірки для зберігання речей та зони відпочинку.

Розташування: Львівська обл., Старе Село, вул. Лісова 14

Де зупинитись: у готелі чи будиночках-хюґе на території відпочинкового комплексу Бухта Вікінгів, що знаходиться поруч

Парк розваг Уруру - найбільший парк атракціонів на заході країни

Водоспади в Карпатах

Водоспади - перлини українських національних природних парків. Вони завжди приваблювали туристів, адже милуватися дивами, створеними природою - це свого роду медитація. Падіння водного потоку річки з різної висоти уступів можна спостерігати у областях західного регіону. Так, на Львівщині ви можете відвідати Камʼянецький водоспад та Гуркало, які є окрасою Сколівських Бескидів. На Закарпатті, неподалік села Пилипець, вражає красою водоспад Шипіт, що складається аж з 5 каскадів! У Івано-Франківській області, а саме в Яремче, на річці Прут доповнює мальовничу картину водоспад Пробій.

Розташування: Львівська обл. (Камʼянка - між с. Дубина і Камʼянка; Гуркало - за 4 км від с. Корчин, на річці Велика Річка), Закарпатська обл. (Шипіт - біля с. Пилипець), Івано-Франківська обл. (Пробій - м. Яремче)

Де зупинитись: готелі чи приватний сектор у Сколе або Славське, Пилипець, Яремче.

Шацькі озера

Шацькі озера в останні роки - найпопулярніший напрямок серед тих, хто шукає, куди поїхати відпочити в Україні, як на морі. Цей комплекс озер обʼєднує 30 водойм, найпопулярнішими для відпочинку серед яких є озеро Світязь та Пісочне.

Світязь - друга за розмірами природна водойма України, тож купання тут дійсно нагадує про море. Туристам подобається і те, що середину озера прикрашає острів - так званий “Острів закоханих”, куди можна дістатися на байдарках, човнах та навіть яхтах. Пісочне - більш затишна і не така велелюдна локація, тут не глибоко, що ідеально для відпочинку з маленькими дітьми. Особливого шарму цим озерам додає розкішне оточення лісів. Сонце, свіже повітря, тепла вода - рецепт ідеального літа!

Розташування: Волинська обл. (Світязь - поблизу смт. Шацьк, Пісочне - біля с. Мельники)

Де зупинитись: готелі, бази відпочинку, приватні будинки, котеджі під оренду

Озеро Синевир

Найбільше озеро українських Карпат - Синевир - справжнє диво України, що утворилось внаслідок землетрусу. Ви навряд чи знайдете прекраснішу водойму! Бездоганно чисту воду з ідеальною екосистемою оберігають у національному природному парку Синевир особливо пильно. Температура води тут майже ніколи не перевищує 13 градусів, а купатися в озері суворо заборонено.

Для чого ж мандрувати сюди туристам? Для того, щоб насолодитися неймовірною красою, віддалитися від шуму міст та тиску цивілізації. Морське око Карпат - Синевир - озеро з крихітним острівцем - ідеальна локація для фотосесії та релаксації.

Розташування: Закарпатська обл., Хустський р-н, біля с. Синевирська Поляна

Де зупинитись: приватні садиби у с. Синевир, готельні комплекси у с. Синевирська Поляна

Термальні води

Ще одна ідея для відпустки, що користується великим попитом у відпочивальників - подорож на термальні води. Термальні басейни слід шукати у Закарпатській області. Основна перевага, крім лікувальних властивостей термальних джерел для всіх систем організму, полягає у тому, що вам не доведеться хвилюватися щодо температури води. Тут вона завжди має приємну підвищену температуру - понад 20 градусів.

Відвідувати чани та басейни з теплими підземними водами можна у будь-яку пору року. Курорти Закарпатської області потішать і дорослих, і дітей, адже чимало відпочинкових комплексів з термальними водами пропонують повний спектр послуг СПА та дитячі розваги.

Розташування: Закарпатська обл. (м. Берегово, с. Косонь, с. Велятино, с. Нижнє Солотвино та ін.)

Де зупинитись: оздоровчі, санаторні та відпочинкові комплекси, готелі, приватний сектор

База відпочинку ”Бухта Вікінгів” на околиці Львова - чудова локація і безліч розваг

Аби гарно провести відпустку, необовʼязково шукати бази відпочинку на заході України, що розміщено у віддалених куточках. У передмісті Львова, лише за півгодини їзди від центру, розташовано відпочинковий комплекс "Бухта Вікінгів" - ідеальне місце для відпустки!

Простора територія, чудові варіанти для розміщення, смачна їжа, місця для пікніку, дитячі майданчики, чисте озеро - це лише деякі принади цієї бази відпочинку.

Оселитися на території "Бухти Вікінгів" можна у сучасному комфортабельному готелі, неймовірних будиночках хюґе, котеджах та навіть у спеціально облаштованому кемпінгу. Тут можна купатися в озері, розважитися з рідними та знайти затишні місця для усамітнення! Також творці комплексу підготували для гостей безліч активних розваг, про які ми розкажемо детальніше.

Види розваг на території для дорослих

Дбайливі батьки завжди турбуються про те, щоб на відпочинку було багато розваг для дітей. А "Бухта Вікінгів" потурбувалась, щоб відпочинок був вдалим та захоплюючим для усіх гостей, незалежно від віку!

Якщо ви мандруєте з родиною, компанією друзів, колегами чи наодинці, вам неодмінно буде чим зайнятися у цьому відпочинковому комплексі. На дорослих гостей чекають:

  • пейнтбол - джерело адреналіну та незабутніх вражень;
  • стрілецький тир, де можна випробувати пістолет, лук, арбалет та інші види зброї - для зняття напруги і тренування влучності;
  • СПА-комплекс з басейном, трьома видами саун, масажем та кімнатами для релаксації;
  • парна на березі озера - для одночасного очищення організму та відновлення сил;
  • фінська баня з чаном - для зняття втоми та активації біофізіологічних процесів в організмі.

Активний сімейний відпочинок

Сімейний відпочинок не повинен обтяжувати ані батьків, ані дітей. Для цього важливо спланувати спільні активності - заняття, спортивні ігри, розваги, що будуть цікаві усій родині!

У "Бухті Вікінгів" ви знайдете чимало ідей для активного сімейного дозвілля:

  • прокат транспорту - насолоджуйтесь прогулянкою чудовою територією на веломобілях, велосипедах або роликах;
  • майданчики для футболу, баскетболу, волейболу та три корти для гри в теніс - зручні місця для улюблених спортивних ігор;
  • мотузковий парк для дітей та дорослих з маршрутами різної складності й надійною страховкою;
  • альтанки для проведення пікніку у лісовій зоні комплексу;
  • цікаві дитячі майданчики для найбільш непосидючих гостей бази відпочинку;
  • катання на водному транспорті;
  • катання на конях.

Переваги відпочинку в "Бухті Вікінгів"

База відпочинку "Бухта Вікінгів" - це абсолютний комфорт, бездоганний сервіс та цікаве дозвілля у максимальній близькості до Львова! Завітайте на відпочинок саме сюди та відчуйте безліч переваг:

  • обирайте варіант розміщення на свій смак - звичний комфорт подарують сучасні номери готелю, а нові враження та відчуття єднання з природою - ідеально продумані будиночки-хюґе;
  • не хвилюйтесь про харчування - смакуйте стравами європейської кухні тоді, коли вам зручно, у ресторані чи кафе-барі на території;
  • поєднуйте комфортабельний відпочинок з релаксом на природі - влаштуйте пікнік, гуляйте у лісі, насолоджуйтесь купанням в озері та відпочивайте на пляжі!
  • насолоджуйтесь широким спектром розваг просто неба;
  • відпочивайте наодинці, з друзями чи родиною!

Безперечною перевагою також є сусідство з парком розваг УРУРУ, де обожнюють бешкетувати і діти, і дорослі. Крім цього, потішить гостей зручний доїзд і наявність парковки на території.

"Бухта Вікінгів" - доказ тому, що відпочинок в Україні може бути високоякісним. Запрошуємо Вас переконатися у цьому!

ПОДІЛИТИСЬ ЧЕРЕЗ:

boat

Читайте також

Розваги для дітей у ЛьвовіРозваги для дітей у Львові

На щастя, у Львові є безліч місць, де діти мають можливість активно проводити час. Серед них розважальні центри, спортивні комплекси, парки розваг, дитячі театри, майстер класи. З легкістю можна знайти дитячі розваги у Львові на будь-який смак, щоб кожен малюк міг займатися тим, що йому до вподоби.

Тюбінг-парк УРУРУТюбінг-парк УРУРУ

Уруру ― це парк розваг, який знаходиться всього в дванадцяти кілометрах від Львова. Тут можна знайти макети анімованих динозаврів, поспостерігати за виверженням вулканів, пострибати на батутах, а також покататися на гойдалках. Віднедавна у парку стала доступною ще одна розвага ― тюбінг.

Переглянути всі
close

ОПЛАТА ОНЛАЙН

Внесення авансу через систему по попередньому замовленню за телефоном:
+38 067 512 55 55
ІНФОРМАЦІЯ ПРО ВАС