uk
caret_down
phone-call
БРОНЮВАННЯ
menu

Визначні місця, які варто відвідати у Львові

Львів - європейське місто з дивовижною кількістю пам'яток. Деякі визначні місця у Львові, зокрема Площа Ринок та прилеглі вулички, а також собор Святого Юра офіційно визнані світовою спадщиною культури та перебувають під захистом ЮНЕСКО.  

Старе місто з неповторними будинками-кам'яницями, площі, сквери, парки - локацій, де можна погуляти у Львові, не злічити! А ще не слід забувати про визначні місця Львівщини - Підгорецький, Олеський та Золочівський замки, мальовничі Сколівські Бескиди та заповідник із фортецею Тустань. Тож якщо ви плануєте поїздку на захід України, вам точно буде, на що подивитися. Львівська область та Львів, де погуляти - істинне естетичне задоволення - здивують вас різноманіттям культур, архітектурних стилів та поєднанням давнього і сучасного.

Аби ви могли скласти цікавий, послідовний план мандрівки, ми підготували для вас корисну інструкцію про те, що побачити у Львові просто необхідно! 

Що варто відвідати у Львові?

Ви вже у місті Лева чи прямуєте сюди найближчим часом? Додайте до персонального путівника місця, які варто відвідати у Львові. Щиро радимо кожному туристу міксувати огляд історичних пам'яток з приємним відпочинком у колоритних львівських кав'ярнях, а також не забувати про музеї, парки розваг та відпочинкові комплекси, де провести час у Львові можна не лише з пізнавальною метою, а й просто для приємного родинного відпочинку!  

Почнемо знайомство з містом кави та левів просто зараз!
Музеї Львова

Музеї Львова

Що робити у Львові в першу чергу? Блукати вуличками та насолоджуватися атмосферою, а ще - прямувати до музеїв! Тут їх доволі багато, тож просто неможливо не додати їх до свого мандрівного плану. 

Звісно, і ми, згадуючи визначні місця Львова не можемо не запросити вас до музеїв. Проте хочемо бути неочевидними, відтак пропонуємо почати знайомство зі Львовом сучасним - у Музеї науки Львів.  

Музей науки у Львові - це унікальний інтерактивний простір, у якому не буде нудно ані родинам з дітьми, ані самим дорослим. На площі у 2200 м2 сконцентрована максимальна кількість дивовижних експонатів, яких торкатися не просто можна, а необхідно! Взаємодіючи з різноманітними пристроями, гості музею пізнають світ науки та природи в ігровий спосіб. Імітуйте торнадо та відчуйте силу урагану на власній шкірі, спробуйте не втратити рівновагу, занурившись у світ незвичних відчуттів у VORTEX-тунелі, знайомтесь з VR-технологіями та роботами, бавтесь з мильними бульбашками та опановуйте магію звуку у найцікавішому музеї Львова!

адреса: м. Львів, вул. Стрийська 200А
графік роботи: щодня з 10:00 до 20:00 без вихідних

Нотуючи місця у Львові, які варто відвідати, не забудьте про такі музеї:

  • Природничий музей з чарівними колекціями живої природи та давніх артефактів, зібраних у подорожах та експедиціях (середа-неділя з 11:00 до 18:00; вул. Театральна, 18);
  • Аптека-музей “Під чорним Орлом” - одне з найбільш оригінальних місць, куди можна піти у Львові (щодня з 10:00 до 17:00, вул. Друкарська, 2)
  • Зоологічний музей ЛНУ ім. І. Франка (понеділок-п'ятниця з 10:00 до 17:00, вул. М. Грушевського, 4) 
  • Мінералогічний музей ЛНУ ім. І. Франка (понеділок-п'ятниця з 10:00 до 16:00, вул. М. Грушевського, 4) 
  • Літературно-меморіальний музей Івана Франка - “Дім Франка” - чудова локація з інтерактивними екскурсіями у будинку найпродуктивнішого українського поета та прозаїка Івана Франка (щодня з 10:00 до 17:00, вул. І. Франка 150-152);
  • Львівський музей історії релігії з захоплюючою мандрівкою до міських підземель (щодня з 10:00 до 18:00, пл. Музейна, 1)
  • Музей народної архітектури та побуту у Львові ім. Кл. Шептицького - Шевченківський гай, скансен. Ідеальне місце для прогулянки на природі та знайомства з життям українського народу, зокрема з найбільшою в Європі колекцією сакральних історичних споруд (щодня з 10:00 до 19:00, вул. Чернеча Гора, 1)

А ми продовжуємо розповідати, які місця відвідати у Львові, щоб краще познайомитися з містом!

Площа Ринок - серце Львова

Майдан Незалежності чи Хрещатик, Єлисейські поля, Бродвей - у кожного відомого в світі міста є вулиця чи площа, яка не сходить з вуст туристів. У Львові це, безумовно, Площа Ринок - одне з найбільш цікавих місць з найпотужнішою енергетикою та особливою атмосферою. Для середньовічної Європи такий центральний майдан є доволі характерним, однак, для України львівська Площа Ринок - унікальна та неповторна.

Якщо вас турбує, що цікавого у Львові можна поглянути, неодмінно завітайте на цей дивовижний майдан у середмісті. Утворена 44 старовинними та неповторними кам’яницями, площа за формою нагадує квадрат. У центрі її розташована Ратуша. Площа має чотири сторони - відповідно до сторін світу - Північну, Південну, Східну та Західну. Перетини-кути кожних двох сторін прикрашені гарними фонтанами з античними статуями Нептуна, Амфітрити, Діани та Адоніса. А від кожного кута площі відходять по дві старовинні вулички - не менш чарівні та привабливі для поціновувачів старовинної архітектури, ніж сама Площа Ринок. 

Оперний театр    

Коли говоримо про визначні місця Львівської області, не можна змовчати про легендарні осередки мистецтва, зокрема про Львівський оперний театр імені Соломії Крушельницької. За понад 120 років своєї успішної роботи на втіху вдячним глядачам, перлина Львова - Оперний театр - демонструвала безліч відомих в Україні та світі вистав, зокрема - опери “Мадам Баттерфляй” Дж. Пуччіні, “Набукко” Дж.Верді, “Кармен” Ж. Бізе, “Дон Жуан” В.А. Моцарта, “Наталка Полтавка” М. Лисенка, легендарні балети “Жізель” А. Адан, “Дон Кіхот” Л. Мінкус, “Есмеральда” Ц. Пуньї та ін. 

Оперний театр подивитись у Львові прагнуть абсолютно усі туристи, адже ця пам'ятка архітектури у стилі неоренесанс на рівні з Віденською та Одеською операми є у списках найвишуканіших театрів Європи. Інтерес до Опери у Львові підігрівають й цілком реальні історії про те, що театр стоїть на річці Полтві - загадковій та захованій у підземеллях міста. 

Радимо неодмінно відвідати не лише площу перед Оперним театром у Львові, а й побувати на прекрасних виставах театру, що вміщує 1100 глядачів та засліплює красою фойє та глядацької зали!  

адреса: м. Львів, проспект Свободи, 28  

Високий замок: оглядовий майданчик з неймовірними краєвидами

Продовжуємо говорити про цікаві місця Львова, і на черзі - Високий замок. Певною мірою розчаруванням для мандрівників стає те, що жодного замку у звичному розумінні слова на цій локації немає. Усе, що може нагадати про давні часи - руїни та фрагмент південної стіни замку, зведеного у 1362 році на місці дерев'яного, що стояв тут спершу. Та попри це, парк Високий замок - одне з кращих місць, де погуляти у Львові неподалік центру. Локація складається з кількох рівнів-ярусів, ідеальних для неспішних гулянь просто неба з гарними краєвидами. Найбільш цікавим для туристів є те, що саме на Високому замку розташована найвища точка Львова - оглядовий майданчик, з якого видно усе місто!  

Собор Святого Юра: архітектурна перлина Львова

Щоб краще зрозуміти Львів, визначні місця цього міста, слід обов'язково відвідати ще одну архітектурну перлину - Собор Святого Юра. Сакральні споруди стародавнього середмістя мають особливу силу. І собор Святого Юра, як головна святиня Української греко-католицької церкви, у будь-яку пору року приваблює тисячі туристів. Розташований на Святоюрській горі, цей собор є помітним з різних вулиць Львова. Бароково-рококовий архітектурний ансамбль храму зачаровує красою і величчю!

Туристам, які шукають цікавинки, слід знати, що поряд з легендарним храмом - на території комплексу - розташований прекрасний зразок ландшафтної архітектури - Митрополичі сади. Тут теж є чим помилуватися і де погуляти - неподалік від центру та водночас у абсолютному затишку та тиші. 

адреса: м. Львів, площа Святого Юра, 5
графік роботи: щодня з 07:30 до 20:00

Личаківський цвинтар: місце історичних постатей

Плинність життя та велич народу особливо щемно відчувається в історико-культурному музеї-заповіднику “Личаківський цвинтар”. Тут поховані такі відомі постаті як поет Іван Франко, письменник Григорій Тютюнник та Роман Іваничук, оперна співачка Соломія Крушельницька, композитори Ігор Білозір, Станіслав Людкевич, Микола Колесса і Мирослав Скорик.

Неодмінно слід побувати на Личаківському цвинтарі кожному гостю Львова й тому, що поряд розташоване Марсове поле - місце поховання мужніх воїнів, полеглих під час російсько-української війни. Віддати шану Героям можна саме тут. 

адреса: м. Львів, вул. Мечникова, 33
графік роботи: щодня з 09:00 до 18:00

Палац Потоцьких  

Якщо ви шукаєте найцікавіші місця у Львові для гарної фотосесії, знайомства з мистецтвом та приємної прогулянки - вам неодмінно слід відвідати розкішний та величний Палац Потоцьких. Вишукана споруда у стилі класицизм розташована у центрі міста. Будувався князівський палац як львівська резиденція австрійського політика та намісника цісаря у Галичині Альфреда Юзефа Потоцького. 

У радянські часи, з 1975 року в унікальній за значенням та красою будівлі працював міський РАЦС. Нині у прекрасному палаці панує мистецтво: саме тут розташована Львівська національна галерея мистецтв ім. Б. Г. Возницького. Тож мешканці і гості міста у дні роботи музею можуть насолоджуватися не лише архітектурною перлиною, а й багатою колекцією творів мистецтва.  

адреса: м. Львів, вул. Коперника, 15
графік роботи: п'ятниця - з 11:00 до 16:30, субота, неділя - з 11:00 до 17:30

Парк розваг Уруру - найбільший парк атракціонів на заході країни          

Туристичні місця Львова - не тільки музеї, університети та храми. Похвалитися місто може також і розважальною сферою. Відтак, завітавши до Львова з родиною, неодмінно відвідайте найбільший на заході України парк атракціонів та розваг УРУРУ!

Якщо ви мандруєте з дітьми, бажаєте згадати дитинство чи побувати на крутих атракціонах, як у всесвітньо відомих парках розваг, радимо відвідати парк УРУРУ, який бездоганно репрезентує цікаві місця у Львівській області для розваг та відпочинку. Розташований зовсім поруч зі Львовом, парк потішить відвідувачів найінстаграмнішою каруселлю у світі, вежею вільного падіння, ланцюговою каруселлю, цілорічним тюбінгом, велетенськими гірками, гойдалками та батутами, а ще - парком динозаврів, масштабним сітчастим парком, дитячою автошколою-картингом та безліччю малих та великих зон активного дозвілля для абсолютно будь-якого віку!

адреса: Львівська область, Старе Село, вул. Лісова, 14
графік роботи: щодня з 10:00 до 20:00 без вихідних

Де погуляти у Львові?

Звісно, цими фантастичними локаціями перелік гарних місць у Львові не вичерпується. Тож ми з радістю поділимося з вами ще одним списком must visit місць, де слід погуляти у Львові!

  • Італійський дворик - затишна локація, цінна архітектурна пам'ятка, розташована на подвір'ї однієї з кам'яниць Площі Ринок - Палацу Корнякта.
  • Домініканський собор - велична споруда, пам'ятка архітектури пізнього бароко.   
  • Костел і монастир Бернардинів у Львові (церква Андрія) - не просто надзвичайно гарний храм, а цілий комплекс - з оборонними мурами і чарівним двориком. 
  • Храм Святої Ольги та Єлизавети - неоготична церква неподалік вокзалу, що вражає неймовірною величчю та красою, зокрема завдяки шпилям та високій вежі, у якій можуть побувати туристи. 
  • Парк Івана Франка та Львівський національний університет ім. І. Франка - розташовані один навпроти одного, утворюють гармонійний комплекс в центрі міста.

Бухта Вікінгів: місце для зупинки та відпочинку під час мандрівки Львівщиною 

Львівщина приваблива не лише своїми історичними памʼятками, а й чудовими місцями для відпочинку. Якщо ви плануєте подорож до Львова на кілька днів, радимо обрати чудову альтернативу готелям у галасливому центрі Львова - відпочинковий комплекс «Бухта Вікінгів» у передмісті. 

«Бухта вікінгів» має декілька варіантів комфортного розміщення на просторій території в оточенні гарного лісу, поряд з мальовничим озером. Зупинитися тут можна у сучасних та зручних будиночках-хюґе, готелі і навіть у кемпінгу! У теплу пору гості комплексу мають змогу насолоджуватися купанням та відпочинком на пляжі, брати напрокат велосипеди, ролики та веломобілі. На території закладу є майданчики для ігрових видів спорту та корти для тенісу. Також гості “Бухти вікінгів” можуть займатися екстремальними розвагами - долати смуги перешкод у мотузковому парку або спробувати свою влучність у стрілецькому тирі. Крім цього, у комплексі доступні кінні прогулянки. 

Гості “Бухти вікінгів” можуть влаштувати пікнік у лісі, де облаштовано спеціальні альтанки та мангали. А на поціновувачів якісного релаксу чекає відпочинок у СПА, парній та фінській бані з чаном.  

адреса: Львівська область, Старе Село, вул. Лісова, 14

Поєднуйте пізнавальну подорож до Львова із приємним відпочинком за містом! 

ПОДІЛИТИСЬ ЧЕРЕЗ:

boat

Читайте також

Де можна відпочити в Україні влітку 2024: визначні місця на заході країниДе можна відпочити в Україні влітку 2024: визначні місця на заході країни

Відпочинок біля води, у горах чи лісі - найкращі ліки для виснажених роботою або навчанням тіла та розуму. У часи війни втома та відсутність сил робити будь-що відчувається особливо гостро, адже наша нервова система постійно піддається випробуванням черговими тривогами та бентежними новинами. Дозволити собі та рідним невелику перерву - найкраще рішення влітку! Щоб допомогти вам із пошуками ідеальної локації, ми розкажемо, де можна відпочити в Україні літом.

Розваги для дітей у ЛьвовіРозваги для дітей у Львові

На щастя, у Львові є безліч місць, де діти мають можливість активно проводити час. Серед них розважальні центри, спортивні комплекси, парки розваг, дитячі театри, майстер класи. З легкістю можна знайти дитячі розваги у Львові на будь-який смак, щоб кожен малюк міг займатися тим, що йому до вподоби.

Переглянути всі
close

ОПЛАТА ОНЛАЙН

Внесення авансу через систему по попередньому замовленню за телефоном:
+38 067 512 55 55
ІНФОРМАЦІЯ ПРО ВАС