phone-call
БРОНЮВАННЯ
menu

Де відпочити біля Львова: озера, бази відпочинку, місця біля води

Мешканці Львова звикли до того, що в місті часто бувають дощі. Тож по-справжньому теплих і недощових днів улітку доволі мало. Коли вони таки настають, то багато львів’ян шукають можливість провести час на природі. В такі моменти важливо вирішити, куди саме краще їхати. Коли за вікном справжня спека, то більшість надає перевагу поїздкам за місто туди, де поблизу є водойми.

На Львівщині нараховується близько тридцяти озер. Та багато з них зроблені таким чином, аби там було зручно рибалити. Частина з них є промисловими об’єктами. Тож кількість водойм, де безпечно купатися й відпочивати, насправді значно менша. Ми підібрали ТОП-10 місць поблизу Львова, куди можна приїхати у спекотні дні.

1. Відпочинковий комплекс «Бухта Вікінгів»

Там є всі можливості для того, аби весело та цікаво провести час. Ви зможете не лише зупинитися у затишних будиночках і котеджах або комфортабельних номерах. Також у «Бухті Вікінгів» можна влаштувати бенкет – організувати святкування у ресторані, бенкетному залі чи альтанці. База розташована поблизу Львова – за дванадцять кілометрів. Ви побачите на території 3 гарні озера. Поблизу найбільшої водойми добре облаштували пляж із піску: там є душ, туалет і пірс.

Озеро біля Львова.

Можна приїхати компанією на день або провести там відпустку. Беріть в оренду альтанку, мангали й смажте смачні шашлики. Відпочинковий комплекс пропонує чимало розваг як для дорослих, так і для дітей. Можна покататися на роликах, роверах або веломобілях, взяти в оренду човник або катамаран.

Любителям активного відпочинку сподобається відвідування кінного клубу, стрілецького тиру. Ще можна пограти у пейнтбол або спортивні ігри на спеціальних майданчиках, наприклад, у бадмінтон, футбол, баскетбол або волейбол. До «Бухти Вікінгів» найкраще добиратися власним транспортом, на території передбачені зручні місця для паркування.

Озера біля Львова.

Озеро бази відпочинку "Бухта Вікінгів".

2. Озеро Байкал (Задорожне)

Озеро Байкал також називають «Задорожне», адже саме таку назву має залізнична станція поблизу. Воно утворилося після того, як у 70-х роках минулого століття був затоплений Дроговижський кар’єр. Озеро розташоване недалеко від села Дроговиж, Миколаївського району. Воно доволі велике за розмірами, тож навколо нього є багато приватизованих ділянок, де облаштували зони відпочинку та пляжі.

Водойма утворилася там, де раніше був піщаний кар’єр. Через це вже в кількох метрах поблизу берега буде різко починатися значна глибина. Обов’язково зважайте на це, особливо якщо ви плануєте відпочивати з дітьми. Якщо полюбляєте екстрим, то варто покататися на водних атракціонах – там є «таблетки» і «банани». Також можна орендувати катамаран і помилуватися околицями.

Для відпочивальників не буде якихось значних зручностей, але принаймні на пляжі є, де відпочити чи куди покласти речі. До озера Байкал від Львова їхати автомобілем приблизно пів години. Варто рухатися трасою Київ-Чоп у сторону міста Стрий. Дорогою поверніть до села Дроговиж і їдьте прямо. Перед тим, як буде залізничний переїзд, поверніть праворуч – так ви виїдете на дорогу, яка веде безпосередньо до місця призначення.

Треба буде заплатити за вхід на пляж, також ви зможете орендувати хатинку на території Байкалу. Якщо у вас немає можливості чи бажання їхати машиною, то варто надати перевагу електричкам. Перша з них вирушає зі Львова о 8:50, а остання до Львова від станції «Задорожня» виїде о 21:36.

У водойми є кілька недоліків, на які варто зважити. Озеро має доволі небезпечну глибину, тож слід бути дуже обережними. Буйки на ньому доволі близько до берега, тому у спеку далеко не кожному з охочих вистачає місця для того, щоб комфортно покупатися. До найближчої крамнички доведеться довго йти або треба буде проїхатися.

3. База відпочинку «Озерний край»

Вона розташована за 12 кілометрів від обласного центру – в Пустомитах. На території «Озерного краю» є невеличкі озера: одне з них призначене для того, щоб купатися й відпочивати, а інші – аби рибалити. Перше має незначний розмір, тому у спекотну пору не всім вдається там вдосталь наплаватися. Схожу ситуацію можна спостерігати щодо пляжу біля озера. Він із піску, має значний попит серед місцевих мешканців, тож у вихідні краще завчасно займати найбільш зручні місця.

У відпочинковому комплексі ви зможете не лише провести час на природі, поніжитися на сонці й позасмагати. «Озерний край» має ресторан, де подають дуже смачні страви. Також є змога зупинитися на ніч у готелі й навіть провести на території конференцію чи бенкет. З недоліків можна відзначити незначні розміри озера та не дуже приємне дно, на яке скаржаться відвідувачі.

«Озерний край» ви побачите зовсім поблизу «Пустомитів». Саме так називається найближча залізнична станція. Щоби зручно дістатися до бази, сядьте на електричку, яка рухається в напрямку Стрия чи Лавочного. Також з міста Лева до Пустомитів курсують маршрутки №141 та №116. Їхній розклад можна вільно найти в мережі. Щоправда, від кінцевої станції доведеться ще чимало пройтися пішки, та і їхати автобусом потрібно буде близько години. Якщо маєте власний транспорт, то дорога до відпочинкового комплексу «Озерний край» займе приблизно пів години.

4. Озеро Муроване

Воно розташоване в 9 кілометрах від міста, неподалік Галицького перехрестя. Біля озера є піщаний пляж, у водойми невелика глибина. Відвідувачі можуть не лише покупатися, а й взяти в оренду мангал (щоправда, без дров) і альтанку. Можна придбати продукти в магазині, та все ж краще запастися харчами заздалегідь, аби не потрібно було далеко йти.

На озері Муроване в спекотну пору відпочиває багато людей, тож вода у ньому забруднюється доволі швидко. Якщо їхати на озеро власним авто, то дорога займе приблизно 10 хвилин (якщо вирушати з Галицького перехрестя). Також ви зможете добратися до місця призначення маршрутками №9 і №114. Щоб вийти поближче до озера, краще встати на зупинці ТЕЦ-2.

Куди поїхати на озеро у Львові?

Пропонуємо до вашої уваги ще 5 місць у Львівській області, де можна гарно відпочити біля водоймища.

Озеро де можна покупатися біля Львова.

5. База відпочинку «Львівська Швейцарія»

Це зручне місце, куди люблять приїжджати львів’яни. База вважається спортивно-оздоровчою. Вона розташована в селі Давидів поблизу кільцевої дороги на Київ. На території «Львівської Швейцарії» є маленький піщаний пляж, а за ним – трав’яниста галявина. Через озеро побудували місточок, звідки часто фотографують місцеві краєвиди.

Вода має зеленкуватий відтінок, вона доволі мутна, що може багатьох відлякати. Проте висновки санепідемстанції вказують на те, що в ній можна безпечно купатися. База відпочинку гарно облаштована для того, щоб приїжджати туди на відпочинок із дітьми. На її території є спеціальний розважальний майданчик для малечі.

Охочі зможуть орендувати альтанку й мангали, а також поплавати на човні. Ті, хто хочуть якомога довше відпочити біля озера й насолодитися краєвидами, зазвичай зупиняються в готелі біля водойми. Найкраще добиратися до «Львівської Швейцарії» власною машиною. На це у вас піде приблизно 15 хвилин, якщо їхати зі Львова. На території бази передбачені місця для паркування автомобілів, щоправда, вони платні.

З міста до Давидова ходить маршрутка №160. Вона курсує щогодини й відправляється із зупинки на вулиці Шота Руставелі. Врахуйте, що якщо ви виберете цей спосіб добирання, то доведеться йти від зупинки в Давидові до «Львівської Швейцарії» близько 2 кілометрів.

6. Брюховицьке озеро

Це озеро одне з найбільш популярних серед тих, хто любить відпочити «бюджетно». Воно розташоване у смт. Брюховичі поблизу Львова. На території біля водойми майже немає піску, тож лежати й засмагати доведеться на травичці. Озеро доволі маленьке, а його глибина ледь сягає двох метрів.

Можна забронювати альтанки, а також шезлонги разом із парасольками. Влітку на території біля водойми працює бар, там можна придбати морозиво чи випити холодне пиво. Якщо ж ви захочете добре пообідати, то будьте готові довго йти: найближчий заклад харчування розташований далекувато.

До Брюховицького озера найкраще їхати машиною. З центру міста Лева дорога займе приблизно 20 хвилин. Можна віддати перевагу альтернативному варіанту – громадському транспорту. Кожні пів години курсують маршрутки №22, №8, №144. Вийдіть на зупинці біля «Колиби», а далі поверніть ліворуч і йдіть згідно з вказівниками.

Якщо бажаєте зайти на територію Брюховицького озера, потрібно буде заплатити, але сума незначна. Не всім до душі відпочинок на траві, тому поїздка туди деяких може розчарувати. Також біля водойми немає можливостей для розваг. Ви не зможете орендувати човни й катамарани або покататися на яких-небудь водних атракціонах.

7. Готельно-відпочинковий комплекс «Шервуд»

Він розташований на мальовничому місці посеред лісу недалеко від Львова – за Городком. Тут буде зручно зупинитись у невеличкому готелі, щоби сповна насолодитися відпочинком. Біля комплексу є озеро, де можна не тільки поплавати, а й організувати риболовлю. Також там смачно готують у ресторані. Поблизу нього розташовані альтанки, у яких зручно насолоджуватися улюбленими стравами, перебуваючи на природі в компанії родини та друзів.

Альтанки «Шервуда» вважаються частиною ресторану, тож через це до них не можна брати власні продукти. Харчування потрібно замовляти в закладі – зважайте на це завчасно. Власники готельно-відпочинкового комплексу зробили вхід на озеро безкоштовним. Та сюди не можна просто так прийти й позасмагати на своїх рушниках. А якщо ви захочете скористатися рушником чи шезлонгом від «Шервуда», то потрібно буде додатково за них заплатити. Шезлонг для дитини, якщо він окремий, теж потрібно оплачувати.

Коли ви будете добиратися до готельно-відпочинкового комплексу власною машиною, то рухайтеся у напрямку Мостиська. За селом Родатичі потрібно буде звернути ліворуч. Також можна добратися до «Шервуда» маршрутками, які курсують із «Західної» автостанції на вулиці Городоцька.

8. База відпочинку «Верещиця»

Вона розташована неподалік Львова у парку Яворова. Біля бази є гарний ліс і озеро з облаштованим піщаним пляжем. На його території можна відпочити за столиками й в альтанках. Зазвичай їх орендують разом із мангалом. Врахуйте, що дрова не видають – все потрібно завчасно брати з собою.

Передбачена платна стоянка для автомобілів, тож найкраще добиратися сюди власним транспортом, якщо є така змога. Коли проїдете Івано-Франкове, то десь за 6 кілометрів потрібно буде повернути праворуч. Далі їдьте ще 7 кілометрів до самої бази «Верещиця». З автостанції №4 у Львові ходять маршрутки до Верещиці з інтервалом майже в годину.

9. Ясниський кар’єр

Він розташований на відстані 19 км від міста Львів – у селі Ясниська. Цей кар’єр використовують для того, щоб видобувати з нього пісок. Через це важко сказати з впевненістю, який рельєф має дно чи яка тут максимальна глибина. Офіційно купатися в кар’єрі заборонено, та попри це він вважається одним із улюблених місць для відпочинку багатьох мешканців Львова та околиць.

На території кар’єру траплялися трагічні випадки. Тому будьте обережні й добре подумайте, чи варто віддавати перевагу відпочинку там, якщо є багато альтернативних місць. Пам’ятайте, що ви самі несете відповідальність за власну безпеку.

Біля кар’єру немає облаштованого пляжу, відповідно ви не зможете орендувати шезлонг або отримати якісь інші зручності. Зате тут немає плати за відвідування. Якщо забажаєте їхати до Ясниського кар’єру автомобілем, то потрібно робити це через Брюховичі. Коли минете село Бірки, то поверніть у ліву сторону за пару кілометрів – на Ясниська. Кінцевий пункт буде праворуч у кінці села.

10. Сімейний парк розваг УРУРУ "Бухта Вікінгів"

Чудовим варіантом для активного відпочинку стане парк розваг Уруру, який знаходиться одразу біля "Бухти Вікінгів". Тут є безліч забав на будь-який смак, але родзинкою комплексу є об'ємні реалістичні моделі динозаврів, які можуть рухатися. Макети відтворюють справжній розмір та вигляд давніх жителів землі, тому після купання в озері можна ще й потрапити на пізнавальну екскурсію.

Парк розваг Уруру.

На території парку Уруру, який, до речі, знаходиться посеред лісових насаджень, можна побачити навіть виверження вулкану. Таке видовище приводить у захват і дорослих, і дітей. 

Маршрут парку розваг Уруру також включає різноманітні лазанки, гойдалки, гірки та батути. Вели­чезний сітчастий парк для дітей дає змогу вдосталь настрибатися та набігатися. При цьому, батьки можуть не переживати за безпеку дітей, адже всі елементи конструкцій виготовлені з м'яких матеріалів, які не здатні нанести травм дитині. В цьому парку розваг є все, щоб насолодитися вихідними у будь-яку пору року.

Тут також можна спуститися з гірки на тюбах. В парку розташовані спуски різної складності. Любителі гострих відчуттів можуть скористатися карколомною трасою з поворотом. Для дітей доступні спуски з невисоких гірок. Також можна скористатися сімейною трасою, де одночасно з гірки можуть з’їжджати троє людей.

Тюбінг в парку розваг Уруру.

Незабутній відпочинок для дітей в парку розваг, який знаходиться на території відпочинкового комплексу “Бухта вікінгів”, де можна забронювати житло. Зв'язатися з працівниками парку Уруру можна по телефону +38 (067) 512 5555. Детальніше ознайомитися з пропозицією парку можна на Фейсбук сторінці та на сайті

Найкращий відпочинок біля води

Водойми біля Львова.

Ми запропонували для вас ТОП-10 місць, де ви зможете провести час біля Львова. Це і озера, і кар’єри, і цілі бази відпочинку львівської області. Якщо ви бажаєте отримати по-справжньому незабутні враження й зробити відпочинок максимально комфортним, то краще надати перевагу закладу, який посідає перше місце в рейтингу. Відпочинковий комплекс «Бухта Вікінгів» надасть усі можливості для того, аби ви розслабилися, розважилися й цікаво та корисно провели час. Чекаємо на вас!

ЯК З НАМИ ЗВ'ЯЗАТИСЬ
Обслуговування індивідуальних клієнтів: 
+ 38 (067) 512 55 55
+ 38 (032) 240 34 28
Ресторан: 
+ 38 (032) 244 44 15
Замовлення банкетів, фуршетів, весіль: 
+ 38 (067) 299 29 95
Обслуговування корпоративних клієнтів: 
+ 38 (067) 400 55 55

Email: buhtavikingiv@gmail.com

ДЕ НАС ЗНАЙТИ:
Лісова 14, Старе село, Львівська область, 79057
12 км від Львова в напрямку Бібрки, траса Н09

GPS координати:
49.690310, 24.221993

ПОДІЛИТИСЬ ЧЕРЕЗ:

boat

Читайте також

Де постріляти у Львові та області?Де постріляти у Львові та області?

Час від часу виникає потреба вивільнити емоції та вибрати для цього якусь нестандартну розвагу. Чудове рішення – відвідати стрілецький тир. У Львові та в області є кілька місць, де можна постріляти в мішені у своє задоволення.

Де відсвяткувати день народження у Львові?Де відсвяткувати день народження у Львові?

Напередодні важливого для нас свята багато хто задумується, як і де його краще провести. Ми можемо шукати різноманітні сценарії для проведення часу, перебуваючи в очікуванні своєрідного дива. Хочеться, аби святкування дня народження принесло тільки найкращі враження, а спогади про нього залишались яскравими ще довгий період.

Переглянути всі
close

ОПЛАТА ОНЛАЙН

Внесення авансу через систему по попередньому замовленню за телефоном:
+38 067 512 55 55
ІНФОРМАЦІЯ ПРО ВАС