uk
caret_down
phone-call
БРОНЮВАННЯ
menu

Куди поїхати на кемпінг в Україні?

Споглядати зорі в нічному небі чи смажити шашлики, влаштувавши пікнік із друзями – про це багато хто мріє! Це чудова можливість відпочити від різних турбот і з користю провести час на природі. Для мешканців великих міст кілька ночей у наметі можуть стати справжнім культурним шоком. Це своєрідна романтика, якої часом так бракує…

 

  1. Види сучасного кемпінгу
  2. Як вибрати місцевість для кемпінгу?
  3. Плюси та мінуси кемпінгу
  4. Кемпінг біля моря
  5. Кемпінг в лісі

Актуальність кемпінгу в Україні.

Сучасний прогрес транспорту має вирішальне значення для розвитку кемпінгів. У другій половині ХІХ століття, коли розширювалися залізничні лінії, подорож до віддалених регіонів стала легшою та комфортнішою. У ХХ столітті розвиток автомобілів мав ще сильніший ефект. Кемпінг став відпусткою для власників автомобілів робітничого класу, оскільки він був дешевшим, ніж готельний туризм.

Місце для кемпінгу. 

Перспективи розвитку кемпінгу в 2021 році.

Перебування на природі в наметах і зараз залишається доволі доступним засобом відпочинку для багатьох людей. Сьогодні ми маємо можливостей цікаво провести час влітку. У нас є стільки гарних місць, де можна відпочити на природі. 

Зокрема, багато з них призначені для «дикого» відпочинку, завдяки якому можна урізноманітнити враження й набратися енергії. І хоч далеко не у всіх місцях є потрібна інфраструктура, проте надзвичайні краєвиди варті того, щоб приїхати туди: кремезні скелі, високі ліси, чисті озера із дзеркальною гладдю та заходи сонця, які вражають своєю красою.

«Дикий» відпочинок – чудовий варіант для тих, хто вважає себе романтиком. Щоправда, не всім будуть до вподоби умови проживання. Кемпінг передбачає ночівлю не в готелі, а в наметі, також не варто очікувати особливих розваг і атракціонів, до яких ми звикли. До того ж бажано заздалегідь взяти з собою потрібну провізію. Проте ви зможете порибалити з друзями, покупатися в озерній воді, намилуватися природою й спробувати досягнути «дзену» під час медитацій на свіжому повітрі.

Кемпінг в Україні.

Види сучасного кемпінгу

Сучасні кемпінги виглядають дуже гарно: на території зазвичай є обладнані вбиральні та душові, розбита польова кухня й передбачене загальне місце для веселих вечорів із гітарою біля багаття. Також часто є місця для барбекю. Перебування в них не безкоштовне, але ціна значно менша за вартість ночі проживання навіть у найпростішому готелі далеко від узбережжя.

Існує декілька видів кемпінгу. Варіації можуть бути від простого встановлення намету на задньому дворі до поселення в глибині лісу чи навіть пустелі. Розгляньмо деякі найпопулярніші види кемпінгу. Це кемпінг в лісі чи пустелі, кемпінг із наметом і кемпінг на трейлері.

Кемпінг у лісі чи пустелі

Під час табору в пустелі (наприклад, на Херсонщині), як правило, охочі наповнюють свій рюкзак усім необхідним обладнанням і залишаєте свій автомобіль. Вони не мають доступ до туалетних кімнат або проточної води. Це дозволяє насолодитися спокоєм природи подалі від інших людей, які шукають відпочинку.

Кемпінг в обладнаному наметовому містечку

Якщо ви не впевнені, що хочете повністю відмовитися від усіх сучасних зручностей, можете замість цього встановити намет і табір на організованому кемпінгу. Це часто називають автомобільним кемпінгом, оскільки ви використовуєте свій транспортний засіб, щоб дістатися до потрібного місця проживання. Наприклад, відпочинковий комплекс «Бухта Вікінгів» надає всі можливості для того, щоб зручно влаштувати кемпінг на природі. 

На кемпінгових майданчиках можуть бути столи для пікніка, вогневі кільця, грилі, місця для паркування, станція для човнів та спеціальне вуличне обладнання, доступне для оренди. На деяких оснащених місцях також пропонують структуровані заходи, такі як тури на природу, освітні програми та майстер-класи на свіжому повітрі. Для багатьох кемпінгів потрібні бронювання, особливо в літні місяці, тому краще домовляйтеся за відпочинок завчасно.

Кемпінг в лісі.

Кемпінг на трейлері (каравані)

Деякі люди обирають табір у позашляховику, що дозволяє легко забрати потрібні речі та поїхати куди завгодно. Ви одразу насолоджуєтесь зручністю спальні, вітальні та кухні. Але недолік може полягати в тому, що ви не будете такі близькі до природи, які були би в наметі – вам доведеться вийти з автомобіля, щоб дослідити своє оточення. Багато кемпінгів передбачають відведений простір для стоянки, тож потрібно буде забронювати місце.

Більшість кемпінгів, що обслуговують каравани, пропонують спеціальні підключення, які постачають енергію та дозволяють здійснювати каналізаційні та прісноводні з'єднання. Наприклад, можна під’єднати до трейлера каналізаційний шланг. Обов'язково сполосніть шланг для доступу до чистої води та вимкніть воду перш ніж все підключити.

Щоб забезпечити енергоресурси, потрібно ввімкнути систему в розетку. Коли вимикачі вимкнено, під’єднайте шнур до заземленого постаменту та увімкніть вимикач. Потім ви можете увімкнути вимикачі всередині трейлера.

Куди поїхати на кемпінг?

Кемпінг біля міста.

Як вибрати місцевість для кемпінгу?

Перш ніж встановлювати свій намет, пам’ятайте ці шість критеріїв, щоб вибрати безпечний і комфортний кемпінг.

  • Безпека

Знайдіть місце вдалині від низько розташованих місць, які могли би заповнитися водою під час спалаху. Тримайтеся чимдалі від долин, каньйонів і берегів невеликих неглибоких річок. Уникайте кемпінгу біля самотніх дерев, гірських вершин, високих хребтів і інших можливих цілей для блискавки. Не розкладайте табір поблизу сухих дерев або тих, які затихають, – вітер може збити їх на вас. Вища земля може бути небезпечною, якщо ви побачите ознаки ерозії.

  • Розмір

Переконайтеся, що ділянка, яку ви знайшли, достатньо велика, щоб усі з вашої компанії змогли встановити свої намети та приготувати страви.

  • Місцевість

Переконайтеся, що на вашій ділянці хороший дренаж, природний ґрунтовий покрив і достатня кількість сонячного світла для видимості.

  • Конфіденційність

Поважайте конфіденційність інших. Дерева, кущі та форма місцевості можуть відмежувати ваш табір від стежок і сусідніх кемпінгів.

  • Дозвіл

Заздалегідь розгляньте громадські парки, ліси та спеціально призначені кемпінгові майданчики. Головне, аби ви могли вільно встановлювати там намет – без заборон. Ніколи не розкладайте табір на приватній власності без дозволу.

  • Вода

Вам буде потрібно багато води для пиття, приготування їжі та прибирання. Громадські водопостачання є найбезпечнішими – і їх можна знайти в більшості передміських кемпінгів. Воду з потоків, річок чи озер перед використанням слід належним чином очистити.

Місце для кемпінгу в лісі.

Плюси та мінуси кемпінгу 

  • Переваги 

Основна перевага – це низькі витрати. Проживання в кемпінгу зазвичай незрівнянно дешевше, ніж в готелі. Спеціальні місця для цього, як правило, дуже добре обладнані. Також значною перевагою подорожей із наметом є свобода – не потрібно обмежуватися бронюванням місця. Якщо вам щось не сподобається в лісі, можна запакувати свої речі в будь-який час і відвідати прибережні міста.

Проживання в наметі зазвичай забезпечує прямий контакт із природою, на що ми не можемо розраховувати в номері готелю. Ранкові птахи, які співають за сніданком або довгі вечірні розмови в теплому сяйві вогню додають масу чарівності й дозволяють відірватися від повсякденних проблем. 

Така поїздка також може стати можливістю відновити стосунки зі своїм партнером. Обійматися у спальному мішку та слухати шум дерев над наметом може бути засобом для можливих проблем у стосунках.

Багато людей асоціюють наметову спальню з тісним клаустрофобічним простором. Однак сьогодні в магазинах можна легко знайти різні конструкції, навіть настільки великі, що вони підійдуть не тільки родині, але навіть вашим велосипедам. Звичайно, такий комфортний намет займає багато місця, саме тому це рішення для людей, які подорожують на машині.

Кемпінг поблизу міста.

  • Недоліки

Дозвілля в наметі не обходиться без його вад. Люди, які цінують комфорт, навряд чи будуть в захваті від того, що вони повинні бути у кемпінгу, коли хочуть користуватися туалетом чи ванною кімнатою. Також не всі хочуть готувати страви у відпустці, особливо для любителів відпочинку "all inclusive". 

Деякі не будуть щасливі, що їм доведеться носити з собою все своє спорядження: спальні мішки, килимки, газові пальники чи горщики. Однак цю проблему можна звести до мінімуму, вирішивши скористатися послугами гастрономічних приміщень, які – як ми вже згадували – часто є в кемпінгу. 

Трапляється, що ми знаходимо клопітких сусідів, які, наприклад, цілу ніч грають на гітарі. На щастя, в крайньому разі ви можете швидко перенести свій притулок у спокійніше місце. 

Та ви не можете уникнути негоди – один із найсерйозніших аргументів опонентів тих, хто відпочиває у наметі. Українське літо може бути непередбачуваним, тому ви повинні бути готові до цього. Вночі краплі дощу відбиваються на вашому полотняному даху. Під час великих злив часом навіть затоплюються намети – і шторм може забезпечити справді екстремальні враження. 

Мінусом такого відпочинку є також необхідність перевозити цінні речі – на жаль, намет не можна зафіксувати й захистити. Досі є зловмисники, які можуть значно ускладнити ваше перебування на лоні природи. 

Перед від’їздом обов’язково подбайте про засоби проти комарів чи мошок. Не кажучи вже про надзвичайно небезпечні кліщі, які спричиняють зараження серйозними захворюваннями: хворобою Лайма та енцефалітом. Друга з цих умов може закінчитися смертю або ускладненнями, що впливають на решту вашого життя, тож будьте обачними.

Кемпінг на природі в наметах.

Кемпінг біля моря

Ходіння по гарячому піску, купання в морі та будівництво піщаних замків – одна з найпростіших, але дивовижних розваг, які ви можете отримати! Якщо ви плануєте проводити свою відпустку на пляжі, то розгляньте можливість влаштувати кемпінг на узбережжі. Там можна буде крокувати зі свого намету і побродити піщаною доріжкою аж до берега води. 

Плавання, серфінг, веслування – це весело та безпечно. Для сімей із маленькими дітками кемпінг біля узбережжя – не завжди найкращий варіант, тоді як для пар і груп друзів прибережні стежки, бухти та старі портові міста пропонують широкі можливості для вивчення – і все це зі смачною місцевою рибою на вечерю.

Відпочинок у кемпінгу точно запам’ятається вам своєю неординарністю та близькістю до природи. Тож вибирайте дати, готуйте наплічники, бронюйте квитки на транспорт і місця для кемпінгу – і насолоджуйтеся! Незалежно від того, який тип кемпінгу ви виберете, варто дотримуватися філософії: не залишати нічого за собою й берегти оточення, в якому ви перебуваєте.

Кемпінг в лісі

Багато хто любить проводити свої канікули чи відпустку в лісі з видом на озеро, тому варто розглянути кемпінги, які розташовані таким чином. Ідеальним буде місце, обладнане основними комунальними послугами, тобто електромережами та санітарними приміщеннями.

Організація кемпінгу на базі відпочинку "Бухта Вікінгів"

Прекрасне рішення для релаксу та розваг. Якщо у вас є караван або намет, обов’язково побувайте там. «Бухта Вікінгів» підійде і для тих, хто любить максимально комфортний відпочинок у готельному номері чи котеджі, а також для тих, хто хоче бути ближче до природи. Якщо ви – серед них, то можна зупинитися в будиночках хюґе, а ще краще – приїхати на кемпінг біля Львова з наметом або караваном. Відпочинковий комплекс надасть вам всі умови для того, аби ви могли цікаво провести час і мали необхідні зручності. Команда «Бухти Вікінгів» залюбки проконсультує вас, а також допоможе зручно розташуватися в кемпінгу.
 

Кемпінг на трейлері.

Кемпінг на базі відпочинку "Бухта Вікінгів".

Кемпінг - це чудова нагода знайти гармонію з природою, посмажити запашного м’яса чи влаштувати пікнік зі свіжими овочами та фруктами. Сповна відпочиньте на свіжому повітрі разом із сім’єю та друзями. Якщо маєте таку змогу, приїжджайте караваном. У «Бухті Вікінгів» ви зможете прийняти душ, зарядити свої пристрої й просто весело та цікаво провести час.

Парк розваг «Уруру»

Для гостей бази відпочинку з’явилась унікальна локація — парк розваг «Уруру», розташований неподалік від Бухти Вікінгів. На величезній території прикарпатського лісу створений парк Динозаврів та ще 38 видів найпопулярніших розваг для ваших незабутніх пригод. Якщо ви плануєте відпочинок з дітьми, сім’єю, друзями, обов’язково завітайте до цього парку за яскравими враженнями, позитивними емоціями та подарунками з сувенірної крамниці.

Парк розваг Уруру.

Найбільша в Україні виставка анімованих динозаврів

На вас чекає захопливе видовище — виставка динозаврів, в якій приймають участь 22 тварини. Доісторичні велетні та їх дитинчати рухаються, видають звуки, мають приємну на дотик шкіру та зовсім не кусаються! Вони розташовані по всьому лісу, на них можна посидіти зверху, з ними можна фотографуватись. Діти будуть в захваті, дорослі також!

Гойдалки, тюбінг, вежа з гірками та інші атракціони

Вже відвідували тюбінг та хочете ще або тільки мрієте про таку пригоду? Тоді мерщій в парк «Уруру», де створені одразу 2 тюбінг траси — повільна та швидка. Після можете розважитись на вежі з гірками висотою 13 м, гойдалках тарзанках, покататись у водяному містечку на плотах, відчути себе шукачами золота в шахтах. Для кожного знайдеться атракціон до душі. А коли зголоднієте, на вас чекає піца на дровах у справжній піцерії.

Подаруйте себе та близьким фантастичні моменти — завітайте в «Уруру»! Зв'язатися з працівниками парку Уруру ви можете по телефону +38 (067) 512 5555, а детальніше ознайомитися з пропозиціями - на Фейсбук сторінці та на сайті.

Гірки в парку розваг Уруру.

ЯК З НАМИ ЗВ'ЯЗАТИСЬ
Обслуговування індивідуальних клієнтів: 
+ 38 (067) 512 55 55
+ 38 (032) 240 34 28
Ресторан: 
+ 38 (032) 244 44 15
Замовлення банкетів, фуршетів, весіль: 
+ 38 (067) 299 29 95
Обслуговування корпоративних клієнтів: 
+ 38 (067) 400 55 55

Email: buhtavikingiv@gmail.com

ДЕ НАС ЗНАЙТИ:
Лісова 14, Старе село, Львівська область, 79057
12 км від Львова в напрямку Бібрки, траса Н09

GPS координати:
49.690310, 24.221993

☼ Де в Україні можна організувати кемпінг?
Чудове місце для цього – кемпінг на території відпочинкового комплексу “Бухта Вікінгів”. Ви можете приїхати туди з караванам або наметом і зручно розташуватися на мальовничій місцевості поблизу озера й лісу.
 
☼ Який буває кемпінг?
Він може бути різним: вид залежить від умов, у яких плануєте відпочивати. Наприклад, у лісі, пустелі чи біля водоймищ, в наметовому містечку чи обладнаному транспорті – каравані чи трейлері тощо.
 
☼ Що врахувати при виборі місця для кемпінгу?
Передусім це безпечність і розмір місцевості, особливості ґрунту, наявність поблизу води, а також дозвіл на розташування.
  
☼ Чому варто спробувати кемпінг?
Завдяки кемпінгу можна бюджетно відпочити на свіжому повітрі, відчути єднання з природою та певну свободу дій. Також це чудова нагода покращити стосунки зі своїми близькими й відкрити одне одного з нових сторін.

ПОДІЛИТИСЬ ЧЕРЕЗ:

boat

Читайте також

Як вибрати ідеальний готель для весілля?Як вибрати ідеальний готель для весілля?

Молода пара, яка вибирає місце для весільного прийому, зіштовхується з великим викликом. Є багато місць, де можна організувати весілля. Це можуть бути спеціальні зали, відкриті простори, ресторани та готелі. Кожне з цих рішень має свої переваги. Але саме готелі дуже популярні серед молодят.

Де пограти в пейнтбол: 7 місць у Львові та поблизу містаДе пограти в пейнтбол: 7 місць у Львові та поблизу міста

Пейнтбол – популярна спортивна гра, у якій протистоять команди. Гравці стріляють один в одного кулями, що наповнені фарбою, бажаючи потрапити в максимальну кількість ворогів. Можливо, ви шукаєте, де можна пограти пейнтбол по всій країні. Якщо ви організовуєте поїздку до Львова чи мешкаєте там, збираєтесь в місто у відпустку і хочете знайти місце для гри, то ця стаття буде для вас особливо корисною.

Переглянути всі
close

ОПЛАТА ОНЛАЙН

Внесення авансу через систему по попередньому замовленню за телефоном:
+38 067 512 55 55
ІНФОРМАЦІЯ ПРО ВАС